Početna Kultura Austrijska premijera filma „Čekajući Handkea“ u Inzbruku, Beču, Lincu i Sankt Peteru...

Austrijska premijera filma „Čekajući Handkea“ u Inzbruku, Beču, Lincu i Sankt Peteru u nedelju 20. marta

Foto: HO Spoji

Članovi humanitarne organizacije Spoji iz Inzbruka u Austriji pozivaju na humanitarnu austrijsku premijeru dokumentarnog filma „Čekajući Handkea“. „Dragi prijatelji, podržavaoci i svi ljudi dobrog srca, pozivamo vas na humanitarnu premijeru, koja će biti u nedelju 20. marta u bioskopima u Inzbruku, Beču, Lincu i Sankt Peltenu”, istakli su u pozivu članovi Spoji.

Dokumentarni film „Čekajući Handkea“ govori o metohijskim enklavama u Velikoj Hoči i njenim stanovnicima, koji se bore da postave ploču u čast austrijskog nobelovca Petera Handkea, govori o tragičnom životu Srba na Kosovu i Metohiji.

Specijalni gosti u Inzbruku biće meštani Velike Hoče koji će doputovati iz Metohije, dok će sav prihod sa premijere biti namenjen našim humanitarnim akcijama za pomoć ugroženim višečlanim porodicama na Balkanu, kao i podršci snimanju narednog igranog filma Gorana Radovanovića „Bauk” o NATO bombardovanju.

U Inzbruku – Metropol Kino, Innstr. 5, 6020 Innsbruck (https://www.metropol-kino.at/film/metropol/auf-handke-wartend)

U Beču – Hollywood Megaplex Gasometer,  Guglgasse 11, 1110 Wien (Karte: (https://www.metropol-kino.at/film/gasometer/auf-handke-wartend)

U Lincu – Hollywood Megaplex Pluscity, Pluskaufstr. 7, 4061 Pashing (Linz) (https://www.metropol-kino.at/film/linz/auf-handke-wartend)

U St. Peltenu Hollywood Megaplex St. Poelten, Engelbert-Laimer-Str. 1, 3100 St Poelten (https://www.metropol-kino.at/film/stpoelten/auf-handke-wartend)

Predstavnici humanitarne organizacije Spoji pozvali su na ovu premireju i prijetelje prijatelja, rodbinu kao i sve koji nisu Srbi kako bise bolje upoznali sa situacijom srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Film će biti prikazan uz nemački titl. „Hvala od srca i dobro došli! Spojeni smo jači“, istakli su vredni članovi ove humanitarne organizacije iz Inzbruka u Austriji.