Početna Najave Onlajn privatna škola Sava organizuje radionicu „Porodični vremeplov kroz Srbiju“

Onlajn privatna škola Sava organizuje radionicu „Porodični vremeplov kroz Srbiju“

Novost u školi Sava je porodična radionica istorije i umetnosti Srbije u kojoj roditelji učestvuju aktivno kao i deca. Ovaj vid nastave obogaćuje porodične aktivnosti i pojačava vezu između roditelja i dece kao i između porodica u dijaspori i matice. Jednom mesečno škola Sava organizuje radionicu pod imenom Porodični vremeplov kroz Srbiju. Porodice, deca, prijatelji i rođaci, svi su dobrodošli na interaktivno i kreativno izučavanje istorije i umetnosti Srba.

„Naučićemo mnogo toga, ali i praviti, crtati, stvarati – i za kraj, naše znanje sakupiti u jedinstvenu knjigu koja će vašoj porodici ostati kao trajna vrednost i lepa uspomena. Hajde da proputujemo kroz srpsku istoriju zajedno sa klincima! Porodična radionica okuplja sve uzraste dece i sve nivoe znanja srpskog jezika dece i roditelja, te na kreativan, zanimljiv i svima pristupačan način podučava o našoj slavnoj istoriji, kulturi i umetnosti. Prva vremeplov avantura je manastir Studenica“, istakli su u onlajn školi Sava

Prva tema posvećena je jednom od najlepših i najvrednijih spomenika kulture u Srbiji – manastiru Studenici. „Dođite da zajedno pravimo reljefe sa Studenice, da učimo o istoriji manastira, o arhitekturi, ktitorima, freskama, o duhovnoj vrednosti ovoga mesta i onome šta Studenica predstavlja. Biće vam zanimljivo 2. aprila 2022. na radionici Porodični vremeplov kroz Srbiju“. Prijave putem mejla na radionice@savaedu.com.