Početna Najave Udruženje pisaca Dunavski venac raspisao je konkurs Vidovdanski pesnički susret

Udruženje pisaca Dunavski venac raspisao je konkurs Vidovdanski pesnički susret

Udruženje pisaca Dunavski venac pozvao je pesnike da učestvuju na međunarodnom pesničkom Saboru posvećenom Vidovdanu. Na konkursu mogu učestvovati svi pesnici koji ispoštuju propozicije konkursa.
Pesnici na konkurs šalju dve pesme, rodoljubive, duhvnoe i ljubavne sadržine. Pesmo mogu biti različite tematike po sopstvenom izboru pesnika.
Pesme ne mogu biti duže od 24 reda pisane ćirilicom u vord dokumentu, font 12. Pesme su napisane na srpskom ili srodnim jezicima.
Pesme ne mogu biti politične ni ti mogu da budu uvredljive sadržine.
Pesme se potpisuju imenom i prezimenom – potrebno je navesti mesto i državu odakle je pesnik. Pesme poslati isključivo na mejl dunavskivenac.borca@gmail.com ili saborsvpetka@gmail.com. Radovi se primaju do 20. maja 2022. – posle tog roka radovi se neće primati.

Organizator je promenio način ocenjivanja pa će se glasanjem na samom Saboru izabrati najbolje pesme. Na licu mesta će se odrediti izborna komisija, koja je sprovesti izbor i prebrojati glasove.
Za učešće na konkursu plaća se kotizacija od 1000 dinara

Završna manifestacija će se održati u Domu kulture Ovča u Ovči 25. juna 2022. sa početkom u 14. časova. Organizator se pobrinuo za dobar zabavni program, a svi učesnici dobijaju zahvalnicu, zbornik, a najbolji prigodne nagrade. Dodatna obaveštenja na +381 63 610 977 ili na +381 60 3329121