Početna Događanja Susret Arno Gujona sa Svetlanom Stević, koja vodi Narodne kuhinje – Majka...

Susret Arno Gujona sa Svetlanom Stević, koja vodi Narodne kuhinje – Majka devet Jugovića

Svetlana Stević sa saradnicima u razgovoru sa Arno Gujonom
Foto: FB A. Gujon

Direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujona, koji je ujedno predsednik humanitarne organizacije Solidarnost za Kosovo, posetila je Svetlana Stević, koja vodi Narodne kuhinje Majka devet Jugovića na Kosova i Metohiji. „Zadovoljstvo je bilo danas u Beogradu ugostiti moju dugogodišnju saradnicu i prijateljicu Svetlanu Stević koja vodi Narodne kuhinje Majka devet Jugovića na Kosovu i Metohiji. U poslednjoj deceniji, zahvaljujući našem zajedničkom radu, na terenu smo sagradili nekoliko farmi, mlekara, sušara, fabrike za preradu sirovina i mnogo čega drugog.

Ti proizvodni pogoni i danas funkcionišu u punom obimu, zapošljavajući i hraneći srpski narod u kosovsko-metohijskim enklavama. Danas smo razgovarali o novim projektima koji imaju za cilj veću samoodrživost i samostalnost Narodnih kuhinja. Iako živimo u vremenu kada Evropa i svet prolaze kroz veliku krizu, Solidarnost za Kosovo nastavlja svoj humanitarni rad tamo gde je najpotrebniji, tamo gde Srbi žive izolovano i obespravljeno“, zapisao je na svojim društvenim profilima Arno Gujon.

On je pozvao sve koji mogu da podrže rad Narodnih kuhinja slanjem SMS-a na broj 1033 (iz Srbije) „jedan obrok, mnogo nade! Hvala vam unapred“.
Predstavnici srpkog rasejanja redovno doniraju novac Narodnoj kuhinji, o čijim smo akcijama u više navrata pisali.