Početna Događanja Decenija postojanja Udruženja muzičkih stvaralaca Zlatna nota

Decenija postojanja Udruženja muzičkih stvaralaca Zlatna nota

Milijana Božić predsednika Udruženja muzičkih stvaralaca Zlatna nota
Foto: arhiva M. Božić

Predstavnici Udruženja muzičkih stvaralaca Zlatna nota proslavili su deset godina postojanja. Svoje udruženje osnovali su dan velikog praznika Sv.Ahranđela Gavrila Bogovesnika 2012. godine. Zlatna nota okuplja tekstopisce, kompozitore, instrumentaliste, aranžere, vokalne soliste, izdavače, producente i predstavnike medija. Predsednica je Miljana Božić iz Valjeva, koja sa svojim saradnicima nastoji da sačuva duh Srbije kroz vekove. „Mi se trudimo da očuvamo našu tradiciju i veru”, istakla je predsednica.

Kao što smo pisali Milijana je organizator mnogih kulturnih manifestacija vezanih za očuvanje tradicije i bogate kulturne baštine srpskog identiteta. Zlatna nota ima sjajnu saradnju sa predstavnicima srpkog radija Mladost iz grada Araua u Švajcarskoj, sa kojima su snimane mnoge emisije.

Portal Rasejanje.info čestita prvu deceniju postojanja uz želju da u ovom sastavu slave još dugo, a sa čitaocima portala delimo reportažu o predsednici i udruženju objavljenu o udruženju i njihovoj predsenici Miljani Božić.