Početna Kultura Dečji kulturni centar iz Beograda poziva na sedmu po redu Glumijadu

Dečji kulturni centar iz Beograda poziva na sedmu po redu Glumijadu

Foto: DKC Beograd

Sedmi po redu Međunarodni festival dečije dramske igre „GLUMIJADA“ održaće se od 7. do 9. maja, u Dečjem kulturnom centru Beograd, u saradnji sa Udruženjem građana „Moja scena“. Festival će otvoriti gosti iz Slovenije i Poljske – Ana Romih, balerina, koreograf i baletski pedagog plesne grupe Kulenijum iz Ljubljane i Gžegorž Šerputovski, glumac, reditelj i profesor glume na Nacionalnoj dramskoj akademiji u Varšavi, ističu u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

„Glumijada je međunarodni festival revijalnog karaktera na kome se predstavljaju škole glume za decu od 5 do 19 godina iz Srbije i regiona. Program festivala usmeren je na razvijanje kreativnog razmišljanja i interesovanja za pozorište i književnost kod dece i mladih“, naglasila je Ivana Teodorović Stojanović, rrednik programa za odnose sa javnošću i marketing DKC u Beogradu.

Foto: DKC Beograd

Glumijada 2022 predstaviće dvanaest škola glume iz Srbije i regiona čiji će polaznici izvesti predstave „Pepeljuga u zemlji čuda“, „Cirkus“, „Like, hate, subscribe”, „Gospodar muva“, „Alibaba i razbojnici“, „Buđenje“ i druge. Prvi dan festivala rezervisan je za dramske predstave i radionice pozorišne improvizacije, koje će voditi istaknuti umetnici i dramski i plesni pedagozi iz Slovenije i Poljske, stručni saradnici projekta međunarodne saradnje MLADO POZORIŠTE U POKRETU (Young Theatre on the move), podržanog od strane fonda Kreativna Evropa i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Radionice će za temu imati projektnu metodologiju IMPRO POKRET.

Drugog dana festivala, pored predstava koje će deca igrati za decu, publika će imati priliku da pogleda film „Leto kada sam naučila da letim“, reditelja Radivoja Andrića i da učestvuje na radionicama koje će voditi glumice Olga Odanović i Klara Hrvanović (,,Filmska gluma“), reditelj Radivoje Andrić (,,Stvaranje scenarija i režija“) i producenti ovog filma Maja Popović i Milan Stojanović (,,Kako nastaje film, od ideje do premijere“).

Ulaz za predstave, projekciju filma i kreativne radionice je slobodan, s tim što je za učešće u radionicama potrebna prijava preko sajta www.glumijada.com  

Foto: DKC Beograd