Početna Kultura Audicija kod Divne Ljubojević

Audicija kod Divne Ljubojević

Divna Ljubojević, srpski dirigent, kompozitor i interpretator pravoslavne duhovne muzike Srbije, Vizantije, Rusije i Bugarske i osnivač, dirigent i umetnički rukovodilac hora i studija za duhovnu muziku Melodi,  poziva sve zainteresovane na master-klas horskog pojanja.

„Ako imate između 16 i 40 godina, prijavite se na audiciju za polaznike do 27. maja do 20 sati, na mejl office@divna-melodi.com i budite deo master-klasa koji će se održavati od 6-11. juna u manastiru Vavedenje u Beogradu“, istakla je Divna na svojim društvenim mrežama.

Škola pevanja odvijaće se kao interaktivni, praktični časovi na kojima će polaznici, uz pomoć Divne Ljubojević, pripremiti odabrane muzičke deonice, sa posebnim osvrtom na značaj teksta u liturgijskom pojanju. „Obavezno nam pošaljite svoju biografiju, a stručni tim ansambla objaviće odabrane kandidate za audiciju do 30. maja, kada će biti poslati i svi detalji o vremenu i mestu audicije i održavanju škole pevanja. Posle audicije, biće objavljena imena svih polaznika kursa, a troje najboljih polaznika pratiće kurs besplatno“, takođe je navedeno.

Polaznici će 12. juna 2022. imati prilike da uz Divnu i Melode nastupe u manastiru Vavedenje. Sve dodatne informacije se mogu dobiti slanjem upita na mail: office@divna-melodi.com