Početna Kultura Promocija zbirke pesama „Još uvek sanjam” Vesne Špirić u nedelju 22.05. u...

Promocija zbirke pesama „Još uvek sanjam” Vesne Špirić u nedelju 22.05. u Beču

Foto: SPKD Prosvjeta

U nedelju 22. maja, sa početkom u 19 časova u Beču (Kafić Kotor Eat&Drink ; Schubertring 4, 1010 Beč) održaće se promocija zbirke pesama „Još uvek sanjam” Vesne Špirić, mlade talentovane pesnikinje koja već dugi niz godina piše poeziju i organizuje poetske večeri u Beču za mlade ljude s naših prostora.

„Vesna Špirić vodi Klub mladih umetnika Prosvjete već 5 godina, inspiriše i predvodi mlade ljude u Beču da izraze svoj talenat i pronađu svoje mesto pod suncem. Poeziju piše od malih nogu, prvu pesmu je napisala kada je imala sedam godina“, navodi se pozivu koji je uputila Prosvjeta iz Beča.

Zbirka pesama „Još uvek sanjam“ predstavlja snove jedne devojčice koja nikad nije odrasla, jer odrasli prestaju da sanjaju. Samo oni koji i dalje čuvaju dete u sebi mogu da lete i dotaknu zvezde. Zbirka takođe izražava nadu u bolje sutra, puna je vedrine i optimističnih stavova o prijateljstvu, veri, životu i ljubavi. Ova knjiga je objavljena na osnovu konkursa o objavljivanju prvih knjiga mladih autora koji je raspisao Banatski kulturni centar za 2021. godinu.

„Lakoća kojom ova pesnikinja pristupa velikim temama smisla života i našeg bivanja na svetu, razrešava se mudrom porukom da je sve najvažnije u nama, da ne moramo daleko da tražimo, smisao je tu, ako je ljubav tu, u nama” izjavila je Tatjana Janković o Vesni i njenom delu.