Početna Događanja U Luksemburgu održan Festival migracija, kultura i građana

U Luksemburgu održan Festival migracija, kultura i građana

Predstavnici Srbi sa ministarkom porodice i integracije Luksemburga Korin Kaen
Jovan Fodor, Lalica Radovanović, ministarka Kaen, Jelena Tadić i Snežana Balešević
Foto: SKC Luksemburg
Članovi Srpskog kulturnog centra Luksemburg predstavili Srbe na ovoj manifestaciji

U Luksemburgu, na ovogodišnjem dvodnevnom 39. po redu Festivalu migracija, kultura i građana učestvovali su, tradicionalno i predstavnici Srpskog kulturnog centra (Luksemburg). Oni su imali svoj štand, na kome su prezetnovali srpske kulinarske specijalitete i deo bogate srpske baštine. Kao i do sada, većina članova je bila obučena u srpsku narodnu nošnju, pokazavši time deo lepote srpskih rukotvorina iz različitih delova Srbije.

Snežana Balešević, potpredsednica SKC Luksemburg, koja je ujedno i član administrativnog odbora Centra za povezivanje udruženja migracije u Luksemburgu se preko portala Rasejanje.info zahvalili svim članovima na podršci. „Iskreno se nadam, da će sledeći opet biti na starom mestu (LUXEXPO). Ove godine zbog korona pravila je promenjena lokacija. Pod šatorima je bilo pakleno vruće, pa samim tim i posećenost i zadržavanje ljudi na štandu dosta manja ali imali smo ipak lepo druženje kao i neke nove ljude.

Lalica Radovanović, Franc Fajon ministar ekonomije i Snežana Balešević
Foto: SCK Luksemburg

Jovan Fodor, Aleksandar Elezović, Janko Janković bili su prisutni kao podmladak. Veliko hvala Vladi Jovanoviću i njegovim kolegama koji su nam puno pomogli oko najtežeg dela, utovar-istovar. Veliko hvala svim našim divnim i vrednim ženama (Lalici, Lidiji, Goci, Jeleni, Ranki, Vesni, Marini, Sanji, Ireni) za sve što su spremile. Takođe veliko hvala našem „novom” roštilj majstoru Aleksandru Vukotiću, koji je junački izdržao dva dana na +50 stepeni. Najvažnije je, da smo sa Markom Katanićem koji je prošli festival izostao, bili opet u punom sastavu”, istakla je Snežana.

Među mnogobrojnim posetiocima na štandu bili su i ministar ekonomije Franc Fajot kao i ministarska porodice i integracije Korin Kaen, koje su predstavnici Centra poslužili i rado sa njima popričali.