Početna Događanja U Beču održana promocija zbirke pesama Vesne Špirić

U Beču održana promocija zbirke pesama Vesne Špirić

Autorka zbirke pesama Vesna Špirić
Foto: arhiva V. Špirić

Vesna Špirić iz Beča, zahvaljujući kojoj je srpska kultura itekako prisutna u austrijskoj prestonici, minulog vikenda održala je promociju sve prve zbirke pesama „Još uvek sanjam”. U organizaciji Srpsko prosvetnog i kulturnog društva Prosvjeta, u prijatnom ambijentu kafića Kotor „u srcu grada slivali su se stihovi kao bujica snova i tako dotakli srca svih prisutnih”.

„Knjiga poezije „Još uvek sanjam” je zbirka pesama koje je autorka napisala u poslednjih desetak godina. Zbirka predstavlja snove jedne devojčice koja nikad nije odrasla, jer odrasli prestaju da sanjaju. Samo oni koji i dalje čuvaju dečju radost u sebi mogu da lete i dotaknu zvezde. Zbirka takođe izražava nadu u bolje sutra, puna je vedrine i optimističnih stavova o prijateljstvu, veri, životu i ljubavi. Ova knjiga je objavljena na osnovu konkursa o objavljivanju prvih knjiga mladih autora koji je raspisao Banatski kulturni centar za 2021. godinu. Tako je autorka dobila kao nagradu štampanje ove knjige”, istaknuto je u SPKD Prosvjeti u Beču.

Prisutni na promociji
Foto: arhiva V. Špirić

„Jako sam srećna jer trenutno živim svoje snove. Pišem poeziju celog života, ali kada sam napokon uzela svoju knjigu u ruke, to je bilo ostvarenje sna koji sam dugo priželjkivala. Neko mi je večeras poželeo da se moja poezija nađe u čitankama, i to je vrhunac kome svi pesnici teže“, istakla je Vesna Špirić.

Srđan Mijalković, osnivač bečke Prosvjete, je pohvalio autorku i zahvalio joj se na zavidnom angažmanu u Prosvjeti. Takođe je kao profesor srpskog jezika i književnosti pohvalio kvalitet njene poezije.

„Vesna Špirić vodi Klub mladih umetnika Prosvjete već 5 godina, inspiriše i predvodi mlade ljude u Beču da izraze svoj talenat i pronađu svoje mesto pod suncem. Nekoliko članova Kluba mladih umetnika je i nastupalo na promociji ove knjige čitajući stihove. Publika je uživala u nastupima Peđe Vrcelja, Nikole Prerada i Marije Živanović, ali je najviše bila oduševljena kada je Vesnin otac Nenad Špirić sa savršenom dikcijom pročitao jednu od pesama. Koliko je publika bila ganuta tim emotivnim trenutkom dokazuje da se porodične vrednosti još uvek najviše cene u društvu. Program su ulepšali muzičari Tanja Paucanović i Ognjen Suka, a u ulozi moderatora se našla šarmantna novinarka Katarina Stanisavljević. Knjiga se može kupiti onlajn na veb-stranici Banatskog kulturnog centra” rečeno je u bečkoj Prosvjeti.

Foto: arhiva V. Špirić