Početna Događanja U Augzburgu proslavljena omladinska slava

U Augzburgu proslavljena omladinska slava

Radionica za najmlađe održana u CO Augzburg u Nemačkoj
Foto: arhiva CO Augzburg

U Augzburgu, u nemačkoj pokrajini Bavarska, u crkvi Svetih Stefana i Jelene Štiljanović proteklog vikenda održana je proslava omladinske slave, Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog Čudotvorca.

„Puno dece učestvovalo je u Svetoj Liturgiji, kao i u programu nakon bogosluženja. Deca i omladina, kao i svi zainteresovani, imali su prilike da učestvuju u stvaralačkoj radionici pod nazivom „Svi smo svetlost” koju je pripremila Natalija Ribović, priznata umetnica iz Augzburga. Interesovanje je bilo veliko, pa se oko stolova na kojima je bio pripremljen materijal za rad na radionici sjatilo mnogo dece, ali i roditelja koji su sa interesovanjem pratili, a neki među njima i sami učestvovali ili pomagali u izradi malih, svojeručno oslikanih i ukrašenih, stonih lampi”, istakao je jerej Nenad Živković.

On je dodao da je radost dece uveličana „mogućnošću da im lice bude našminkano jednom od ponuđenih dečijih maski”. Pored drugih dečijih igara paroh Nenad je organizovao i „potragu za blagom” u kojoj su deca prolazeći nekoliko stanica na kojima su mogli da saznaju korisne stvari i sami odgonetnu pitanja kako bi stigli da sakrivenog blaga (malih ikonica, slatkiša i sl).

Kako i dolikuje našim običajima prisutni su mogli da se posluže i to zahvaljujući trudu nekolicine parohijana. „Svima koji su učestvovali u organizaciji i na bilo koji način pomogli sprovođenje ovog lepog događaja, uistinu dana koji stvori Gospod, od srca zahvaljujemo i molimo svaki blagoslov”, istaknuto je u ovoj crkvenoj parohiji.