Početna Kultura U Srpskom centru u Parizu otvorena izložba „In the City”, koja može...

U Srpskom centru u Parizu otvorena izložba „In the City”, koja može da se pogleda do 13. juna

U Srpskom centru u Parizu otvorena je izložba In the City, inicijatora Bogdana Pavlovića. „Iskustvo koje imamo pri ulasku u poznati ili nepoznati grad je uvek jedinstveno. Može pokrenuti veoma različita i često kontradiktorna pitanja.

Da li se identitet dotičnog grada nalazi u njegovoj arhitekturi ili bolje rečeno u stanovništvu koje ga naseljava? Da li je to njegova istorija odnosno mitovi koji ga grade? U kojoj meri grad uslovljava naše živote i naša ponašanja, naša osećanja? Da li se grad može posetiti ili doživeti?

Svoje odgovore na ova pitanja nudi petnaest likovnih umetnika odabranih za izložbu „In the City” na predlog Bogdana Pavlovića”, istaknuto je na stranici Kulturnog centra u Parizu. Izložba se može pogledati do 13. juna, a pored Bogdana Pavlovića, u ovoj izložbi su umetnici Erik Delmar, Ana Foka, Mark Goldstain, An Gijote, Ivan Milišić, Mihael Milunović, Olivier Morel, Andre Pale, Miško Pavlović, Rafael Reno, Reži Senek, Mihailo Stanisavac, Marko Velk, Brankica Žilović Šoven.

Izložba je otvorena uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Kulturnog centra Srbije u Parizu.