Početna Kultura Veče mladih pisaca u Beču se odražava u nedelju 12. juna

Veče mladih pisaca u Beču se odražava u nedelju 12. juna

Foto: Klub mladih umetnika Beč

„Klub mladih umetnika” iz Beča poziva sve mlade pisce i pesnike, kao i ljubitelje književnosti, da u svečanom ambijentu dvorane „Kaisersaal” prisustvuju magičnom spoju muzike, poezije i proze. Deseto, jubilarno, „Veče mladih pisaca” će se održati u nedelju, 12. juna 2022. godine s početkom u 18:30 časova.

„Ovo je događaj na kome mladi ljudi mogu da podele svoja razmišljanja i stihove sa drugim mladim piscima, kao i svima onima koji uživaju u najlepšim rečima poezije i proze. A spremili smo i muzička iznenađenja”, istakli su predstavnici Prosvjetinog „Kluba mladih umetnika”. Oni su dodali da program obuhvata čitanje, recitovanje i izvođenje poezije ili proze, bilo od poznatog autora svetske književnosti ili sopstvenih radova. „Dakle, mladi pisci i pesnici mogu da podele sa publikom svoja autorska dela, dok će ljubitelji književnosti imati mogućnost da pročitaju ili izrecituju neke od najlepših stihova domaće i svetske poezije, kao i odlomke iz proznih dela. Dramsko izvođenje je takođe dobrodošlo. Stoga, pozivamo sve studente i mlade ljude da se prijave putem formulara i na predstojećoj večeri svojim talentom doprinesu negovanju jezika i očuvanju naše tradicije u Beču”, dodali su.

Prijave se primaju do četvrtka 9. juna 2022. godine. Organizatore možete kontaktirati na klubmladihumetnika@prosvjeta.at. Sve prisutne očekuju mnogobrojna iznenađenja!