Uspešna humanitarna akcija Saveza Srba Slovenije za manastir Svete Petku kod Paraćina


Foto: Savez Srba Slovenije

Savez Srba Slovenije preko svog sektora za humanitarna pitanja uspešno je realizovao veliku Uskršnju humanitarnu akciju namenjenu manastiru Svete Petke u mestu Izvor kod Paraćina, u kome godinama u njegovom sklopu radi i bolnica za smeštaj osoba ometenih u razvoju.

„Veliki broj ljudi velikog srca odazvao se našem pozivu i donirao je osnovne životne namirnice koje je Savez Srba Slovenije, zajedno sa svojim društvima članicama prikupio a zatim donirao manastiru”, istaknuto je u Savezu Srba Slovenije.

„Sektor za humanitarna pitanja SSS,  ogromnim radom omogućio je da osoblje kao i štićenici manastira sv. Petke dobiju neophodne namirnice. Ujedno, ovom akcijom želeli smo da skrene pažnju javnosti na ove divne ljude ali i da pošaljemo poruku da nisu sami i da uvek mogu da računaju na svoju braću i sestre iz Saveza Srba Slovenije.“ izjavila je Ana Antić, koordinator Sektora za humanitarna pitanja Saveza Srba Slovenije

Akciji su se pridružila brojna srpska društva, a posebnu zahvalnost Savez duguje članovima SPD Nikola Tesla iz Postojne, SKD Jovan Jovanović Zmaj iz Lendave, SKD Maribor, SD Primorje iz Kopra i SKD Vidovdan iz Ljubljane.

Kako navode na njihovoj internet stranici Savez Srba Slovenije nastaviće dalje sa humanitarnim radom. „Već ove godine u planu nam je pokretanje novih humanitarnih aktivnosti”.