Od danas (17. juna) se održava trodnevni Ulični festival grada Sindelfingena, na kome Srbe predstavljaju članovi Srpskog kulturnog centra toga mesta


U Sindelfingenu nadomak Štutgarta se ovoga vikenda (17.-19. jun) održava 44. po redu Međunarodni ulični festival, na kome će, tradicionalno tri dana štand imati i članovi Srpskog kulturnog centra Sindelfingena. I kako reče predsednik udruženja Saša Ivanović, „zajedno se tri dana slavi, smeje, igra i naravno pije i jede”. On je uputio poziv svim Srbima iz Sindelfingena i okolnih mesta da gradova da dođu i da zajedno uživaju u dobrom raspoloženju i atmosferi za koju će se pobrinuti članovi „Zeksi benda”.

U subotu i nedelju igrači folklornih ansambala SKC Sindelfingen će imati i svoje nastupe. U subotu 18. juna u 14 časova nastupiće na Marktplacu, na bini 1 i u 15 časova na Šavhauzer trgu na bini 5. U nedelju 19. juna prvi nastup će biti u 13 časova kod Martinove crkve na bini 4 i u 14 na Rathausforplacu, bini 2.

Srpski kulturni centar ima odličnu saradnju sa gradom Sindelfingen i uvek sarađuje na svim nivoima. Kolika je dobra saradnja pokazuje i činjenica da je pre tri godine, na 43. po redu Međunarodnom uličnom festivalu zaštitno lice ovog festivala bila Milica Rajković (iz Sindelfingena).