Početna Događanja U Beču potpisan Sporazum o saradnji Prosvjete Austrija sa Matičnom bibliotekom Istočno...

U Beču potpisan Sporazum o saradnji Prosvjete Austrija sa Matičnom bibliotekom Istočno Sarajevo

Nataša Kulašanac i Marko Sarić potpisuju Sporazum o saradnji
Foto: Prosvjeta Austrija

Predstavnici Matične biblioteke Istočno Sarajevo i Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) Prosvjeta iz Austrije potpisali su u Beču Sporazum o saradnji, koji podrazumijeva razvoj kulturne delatnosti i realizacije zajedničkih projekata. Sporazum su u prostorijama Predstavništva Republike Srpske u Beču potpisali direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac i predsednik Prosvjete Austrija Marko Sarić.

Kako prenosi Glas srpske Kulašinac je rekla da će sporazum doprineti međusobnoj razmjeni informacija o kulturnim dešavanjima u Republici Srpskoj i Austriji, kao i razmeni iskustva u realizaciji kulturnih programa i izdavačkoj djelatnosti. „Postoji potreba da se široj javnosti aktivnije prezentuju delatnosti koje sprovodimo u oblasti kulture i izdavačke delatnosti. Želja nam je da u budućnosti zajednički organizujemo određene kulturne programe, da razmenjujemo informacije od značaja za kulturu i obrazovanje, te da omogućimo i podržimo saradnju umetnika i naučnih radnika iz Republike Srpske i Austrije”, rekla je Nataša Kulašinac.

Potpisivanje sporazuma je bilo uoči austrijske premijere dokumentarnog filma Jeni – malo svetlo sa zapada, koji govori o Jeni Ligtenberg, hrabroj Holanđanki koja je tokom proteklog rata u BiH boravila u humanitarnoj misiji u Palama.

U prostorijama Prosvjete u Beču gosti iz Republike Srpske sa domaćinima
Foto: Prosvjeta Austrija