Početna Najave Porodični vremeplov kroz Srbiju

Porodični vremeplov kroz Srbiju

Privatna onlajn škola Sava iz Beograda organizuje besplatnu onlajn radionicu istorije i umetnosti pod nazivom „Porodični vremeplov kroz Srbiju”. Radionica će biti 9. jula u 11 i 18 časova po srpskom vremenu.
„Naša tema je Velika seoba Srba! Da li ste znali da je u Prvoj velikoj seobi Srba iz 1690. godine najmanje 185 hiljada ljudi napustilo svoja ognjišta da bi, vođeni Pećkim patrijarhom Arsenijem III Crnojevićem, prešli sa teritorija koje su bile pod turskom vlašću na teritorije Habsburške monarhije i Mletačke republike? Kako su Srbi u tuđim zemljama sačuvali svoje poreklo, kulturu i identitet gradeći manastire po Fruškoj gori i noseći sa sobom najznačajnija kulturna obeležja, poput Miroslavljevog jevanđelja? Zanimljive istorijske priče o seobama srpskog naroda čekaju vas sledeće subote na Sava radionici. Dođite u što većem broju!”, poručili su iz onlajn škole Sava.

Povežite se, družite se i pametno provedite dragoceno vreme u krugu porodice. Prijavite se na linku: Vremeplov. Zum link za pristup stići će vam dan pre radionice.