Početna Događanja Susret Mirjane Marković i Jasne Arbanas sa Srbima u Beču

Susret Mirjane Marković i Jasne Arbanas sa Srbima u Beču

Veliku čast i zadovoljstvo svojom posetom, Zajednici srpskih klubova u Beču i biblioteci Mina Karadžić, pričinile su  književnice Mirjana Marković iz Sremske Mitrovice, koja je i predsednica udruženja Književna zajednica i članica upravnog odbora Udruženja književnika Vojvodine i Jasna Arbanas, slikarka i predsednica Festivala besedništva Sirmium – svetlost reči. Mirjana Marković je Biblioteci poklonila svoju knjigu „Moćne žene ljubavlju zbore”, koja će ljubiteljima književnosti, između ostalih, biti predstavljena  početkom septembra 2022. godine u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču. Razgovor je vođen u pravcu buduće saradnje, a sve u cilju očuvanja ćirilice i srpskog jezika.

Gošće su izrazile zadovoljstvo obilaskom izložbe slika Tamare Karjuk, koja se nalazi u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču.

Susret je završen fotografisanjem, na obostrano zadovoljstvo. Zahvalnicu Mirjani Marković za donaciju knjiga, uručila je prof. Svetlana Matić, predsednica ASKD Mina Karadžić u Beču.