Početna Događanja Srprski centar Štutgart i učešća na uličnim festivalima u Štutgartu sa okolinom

Srprski centar Štutgart i učešća na uličnim festivalima u Štutgartu sa okolinom

Članovi Srpskog centra koji su nastupili na festivalu u Štutgart-Felbahu
Foto: Srpski centar Štutgart

Razni ulični festivali u Nemačkoj se od polovine maja ponovo održaju u mnogim gradovima i mestima nakon pauze od dve godine. Pored programa, koju organizatori određuju glavna ponuda su jelo i piće, na kome mogu da učestvuju registrovana udruženja. Tako da su često prisutna i mnoga srpska udruženja, koja drže štandove sa jelom i pićem. Kako su specijaliteti sa roštilja veoma traženi, naši štandovi su uvek dobro posećeni.  Srpska udruženja često ponude i razne slatke poslastice, kao i ne zaobilaznu domaću rakiju – šljivovicu, koja je i po vrućini veoma tražena.

Mladi igrači i vredni članovi na Uličnom festivalu u zapadnom delu Štutgarta
Foto: Srpski centar Štutgart

Predstavnici Srpkog centa u Štutgartu, koji su u ovom trenutno aktivni i na Lenjem festivalu grada Štutgarta (kao i Sloga i Morava iz glavnom grada Baden-Virtemberga) učestvovali su za malo više od mesec dana na još tri festivala – u Štutgartu u zapadnom delu grada ispred gradskog centra, zatim na Uličnom festivalu u Sindelfingenu (zajedno sa Srpskim kulturnim centrom Sindelfingen) kao i u delu grada Felbah u Štutgartu zajedno sa članovima fudbalskog kluba Jat.
Oni su pored roštilja ponudili i njihove čuvene palačinke „Crepes bre” kao i razna domaća pića.


Njihovi igrači različitih uzrasta srpskim igrama predstavili su na bini, po ko zna koji put  oduševivši prisutni publiku ne samo divnim igrama već i prelepom nošnjom, lepotom i osmesima učesnika . „Iza nas su tri dana radne akcije uz dobro druženje i prijatnu atmosferu i unutar i ispred prodajnog mesta koje je bilo ispunjeno omladinom. Pored toga smo održali jednočasovni program na kome su se predstavili naši veterani, kao i naš pripremni a i izvođački ansambl.  Hvala Jat Fellbach EV na saradnji i radujemo se sledećim zajedničkim aktivnostima”, istakla je uprava Srpkog centra nakon završenog festivala u Felbahu.

Često gosti festivala nakon nastupa srpskih društava zajedno sa igračima odigraju po neko kolo ispred bine, a tako je bilo do sada na većini nastupa Srpskog centra.

Kolo u Fedlbahu nakon nastupa
Foto: Srpski centar Štutgart