Početna Događanja U Vajblingenu članovi kluba Bratstvo učestvovali na letnjem festivalu

U Vajblingenu članovi kluba Bratstvo učestvovali na letnjem festivalu

Deo članova kluba Bratstvo na uličnom festivalu
Foto: SK Bratstvo

U gradu Vajblingenu nadomak Štutgarta održan je trodnevni letnji ulični festival na kome su učestvovali predstavnici raznih naroda sa svojom kuhinjom, muzikom, narodnim igrama…. Među njima bili su i Srbi, a predstavljali su ih članovi srpskog kluba Bratstvo. Oni su pored svog šatora imali štand sa domaćim specijalitetima sa roštilja, pečenjem, kolačima… kao i velikom ponudom pića. Šator je na mnogim mestima bio tradicionalno ukrašen uz delove srpske nošnje, vence belog luka, ćilime, srpsko vojničko odelo….

Posećenost je bila iznad očekivanja, a pored Nemaca koji su se uželeli mirisa i specijaliteta sa roštilja, tu su bili pretežno i predstavnici svih naroda bivše Jugoslavije.  Takođe i predstavnici grada Vajblingena su bili gosti srpskog štanda, jer ovo udruženje ima odličnu saradnju sa gradom.

Deo prisutnih gostiju
Foto: SK Bratstvo

Uz dobru pesmu, šalu i sjajno raspevano raspoloženje, tri dana druženja i rada za članove Bratstva je bilo više nego dovoljno da vikend ostane u lepom sećanju – posebno kada se uzme u obzir da je bilo preko 100.000 posetilaca u tri dana kao i tekst u nemačkim novinama o druženje u srpskom šatoru uz živu muziku.

Sada sledi letnja pauza, pa od septembra Bratstvo stupa u nove radne pobede.

Foto: SK Bratstvo