Početna Događanja Ekskurzija đaka Prosvjete iz Mostara Srbiji  

Ekskurzija đaka Prosvjete iz Mostara Srbiji  

Ispred hrama Sv. Save u Beogradu
Foto: arhiva A. Gujon

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u region pohvalio se na svojim društvenim mrežama da mu je puno srce što su Prosvjetina deca srpskog jezika iz Mostara bila u poseti srpskoj prestonici, Mokroj Gori, Zlatiboru, Šumaricama, kao i u poseti manastirima Žiči i Studenici.

„Kada sam prošlog meseca bio u Mostaru i kada sam razgovarao s decom koja pohađaju  Prosvjetinu školu srpskog jezika, istorije i kulture, pitali su me o Beogradu i Srbiji. Saznao sam da mnogi nisu nikada bili u našoj prestonici i da im je to velika želja. Puno mi je srce što smo im početkom ovog meseca to omogućili.

U Teslinom muzeju
Foto: arhiva A. Gujon

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu organizovala je petodnevnu ekskurziju za 50 đaka i 6 nastavnika u Srbiji. Obišli su znamenitosti Beograda, manastire Žiču i Studenicu, Mokru Goru, Zlatibor, kompleks Šumarice u Kragujevcu.

Ako je suditi po njihovim osmesima, deca su imala lepu i sadržajnu ekskurziju s koje su poneli nezaboravne utiske”, zapisao je Arno Gujon, uz postavku ovih fotografija.

U Šumaricama
Foto: arhiva A. Gujon
Susret sa patrijarhom
Foto: arhiva A. Gujon