Početna Događanja Podeljene đačke knjižice u Srpskoj školi u Frajburgu

Podeljene đačke knjižice u Srpskoj školi u Frajburgu

U Frajburgu podelje knjižice i svedočanstva učesnicima Srpske dopunske škole
Foto: Rasejanje.info

Bliži se kraj školske godine i u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg. Nastava u srpskoj dopunskoj školi je završena, podeljene su ili se tokom ove nedelje dele knjižice i učenici će od polovine naredne nedelje da se odmaraju do sredine septembra.

U Frajburgu i pored velikih vrućina određeni broj učenika se pojavio na poslednjem školskom času u 2021/22. godini. Učenici nižih razreda su došli u pratnji roditelja, stariji solo i sa velikim osmehom na licu rado su primili đačke knjižice. Učiteljica Biljana Anđelković, koje je na nastavu dolazila iz Filingen-Šveningena zahvalila se svima na trudu, učenju, poverenju, kao i negovanju srpskoj jezika. Ona je gradivo za ovu školsku godinu kao i prethodnih godina rasporedila po uzrastu. Većina đaka je odlično savladala ćirilično pismo, neka su bila vrednija pa su učestvovala i na više takmičenja a stigla je i jedna prva nagrada u kategoriji 5-8 razreda upravo iz Frajburga. Učenica Dunja Tadić je na prošlogodišnjem konkursu ambasade Republike Srbije osvojila prvo mesto na teritoriji Nemačku u pisanju literarnog sastava.

Učiteljica je izrazila nadu da se će se naredne školske godine više dece uključiti i u vannastavnim aktivnostima. Uz poruku negujmo srpski jezik, jer to znači da postojimo i u rasejanju, učiteljica Biljana je požela srećan raspust.

Nastava u dopunskim školama se održava u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Foto: Rasejanje.info