Početna Događanja Završna priredba učenika srpske dopunske škole u Erlangenu i Nirnbergu

Završna priredba učenika srpske dopunske škole u Erlangenu i Nirnbergu

Priredba i druženje u hramu Svetih Ćirila i Metodija u Nirnbergu
Foto: G. Budiša

Učenici dopunske nastave na srpskom jeziku iz Nirnberga i Erlangena nastavnice Gordane Budiše u nemačko pokrajini Bavarska, oprostili su se od svojih najstarijih školskih drugova koji su završili osmi razred. Kako ističe nastavnica Budiša zajednička završna  priredba, na kojoj su uručena svedočanstva učenicima 8. razreda,održana je u SPC Ćirilo i Metodije u Nirnbergu.

„Učenici su pripremili program koji je bio ispunjen pesmama i recitacijama koje su naučili u toku školske godine. U mapama  koje su dobili osmaci, nalazila su se  svedočanstva i đačke knjižice, himna, azbuka,zahvalnice i kopirani članci iz novina o aktivnostima koje su se dešavale za vreme njihovog pohađanja dopunske nastave”, dodala je nastavnica Gordana Budiša.

Pored zajedničke oproštajne priredbe,  učenici iz Nirnberga i Erlangena su školsku godinu završili posetom bazenima u Nirnbergu i Erlangenu, koja ih je u ovim vrelim danima naročito obradovala.  Dopunska nastava na srpskom jeziku u Erlangenu i Nirnbergu u organizaciji je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Druženje i na bazenu
Foto: G. Budiša