Početna Škola Klikom do srpskih glagola i svih njihovih oblika

Klikom do srpskih glagola i svih njihovih oblika

Prof. dr Dejan Stošić i koordinator Srpske dopunske škole za Francusku, Italiju i Sloveniju Blaženka Trivunčić
Foto: FB Srpska škola FIS

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije podržalo je saradnju dopunske nastave na srpskom jeziku sa Dejanom Stošićem, profesorom na Univerzitetu u Tuluzu, koji je, sa grupom profesora i istraživača na Filološkom fakultetu u Beogradu, osmislio projekat SerboVerb. Na radnom sastanku sa prof. Stosićem  koordinatorka Srpske dopunske škole za Francusku, Italiju i Sloveniju Blaženka Trivunčić, precizirala je aktivnosti od jeseni.

Kako prenosi FB Srpska škola u Francuskoj, Italiji i Sloveniji, internet i mobilna aplikacije pruža mogućnost pretraživanja 20 000 srpskih glagola i njihovih 14 oblika: https://serboverb.com/.

„Imajući u vidu da se, uz nastavu u učionici,  časovi odvijaju i na daljinu, te da je dobro poznavanje glagolske promene jedna od ključnih jezičkih kompetencija, uključivanje nastavnika u izradu vežbanja vezanih za glagolsku promenu, koje podrazumeva upućivanje učenika na korišćenje aplikacije i rešavanje kratkih provera, doprineće unapređenju kvaliteta rada i kontinuiranom učenju srpskog jezika kod naših đaka”, istakla je koordinatorka Trivunčić.