Početna Događanja Natalija i Matej Stojanović i Leontina Stević iz Pariza preuzeli nagrade za...

Natalija i Matej Stojanović i Leontina Stević iz Pariza preuzeli nagrade za svoje drugare sa međunarodne smotre „Dani ćirilice”

Sa dodele nagrada đacima iz rasejanja u Bavaništu
Foto: FB Srpska škola FIS

Nagrade sa Međunarodne smotre „Dani ćirilice” svečano su dodeljene đacima Srpske dopunske škole u Francuskoj „u jedinstvenom prostoru biblioteke u Bavaništu, koja pored knjiga broji 60 000 dečjih radova iz celog sveta”, istaknuto je na stranici Srpske škole u Francuskoj, Italiji i Sloveniji.

Prvonagrađena Natalija Stojanović sa bratom Matejom i drugaricom Leontinom Stević iz Pariza preuzela je i nagrade za svoje drugare, zajedno sa nastavnicama Marijom Praizović iz istočne Francuske, Sonjom Zrnić iz nemačke pokrajine Hesen i koordinatorkom Blaženkom Trivunčić.

„Dvadesetjednogodišnja tradicija ove manifestacije od nacionalnog značaja, uz srdačan doček bibliotekarke Milice Živković sa saradnicima, potvrđuje lepotu i značaj negovanja ćiriličnog pisma, stvaralačke misli i srpske tradicije. Bio je to i prvi susret u Bavaništu bez Vere Sekulić. Setan. Sa neugaslom ljubavlju, zahvalnošću i poštovanjem prema njenom samopregornom dvodecenijskom radu odlazimo na razne strane sveta, noseći neopozivu istinu – delo je večno” naglašeno je u Srpskoj dopunskoj školi u Francuskoj, Italiji i Sloveniji.

Koordinatorka Blaženka Trivunčić sa đacima Natalijom, Matejom i Leontinom
Foto: FB Srpska škola FIS
Foto: Srpska škola FIS