Početna Škola Uspostavljena saradnja OŠ Dragomir Marković iz Kruševca sa Školom srpskog jezika i...

Uspostavljena saradnja OŠ Dragomir Marković iz Kruševca sa Školom srpskog jezika i kulture San Dijego

Dijana Perić i Saša Jevtić dogovorili saradnju škola u San Dijegu u Kruševcu
Foto: FB SKC San Dijego

Srpski kulturni centar San Dijego u Sjedinjenim američkim državama postoji od juna 2019. godine i nastao je kao izraz potrebe i želje naših ljudi za ustanovom koja će negovati našu tradiciju, jezik i baštinu. U okviru Centra postoji i Škola srpskog jezika i kulture, koja radi od 20. januara 2020. godine i koju pohađaju đaci uzrasta od 3 do 14 godina. Tokom korone škola je radila onlajn a puno aktivnosti bilo je i na otvorenom prostoru.

Direktorka Srpskog kulturnog centra San Dijega Dijana Perić se ovih dana nalazi u Srbiji. Ona je juče posetila direktora osnovne škole Dragomir Marković u Kruševcu Sašu Jevtić koji ju je ugostio prezentovao radove đaka u Kruševcu, upriličio obilazak u školi, gradu i muzeju u Kruševcu. Tokom ovog susreta dogovorena je saradnja ove dve škole koja će započeti kroz projekat Nikola Tesla klub. „Radujemo se budućim zajedničkim projektima i saradnji đaka iz San Dijega i Kruševca”, poručili su Dijana Perić i Saša Jevtić.

Inače u Školi srpskog jezika Srpskog kulturnog centra rade nastavnice koje su osnovne studije završile u Srbije, ali su nastavile da se usavršavaju u Americi. „Svaka nastavnica poseduje licencu za predavanje po programu „Azbukum”, kao i visok nivo motivacije i kreativnosti u radu sa učenicima”, izjavila je direktorka Dijana Perić.