Početna Informacije U Trstu se organizuje novi humanitarni turnir za Jasmina Milanovića Rusa

U Trstu se organizuje novi humanitarni turnir za Jasmina Milanovića Rusa

Predstavnici srpskog kluba Vuk Stefanović Karadžić iz Trsta u Italiji u saradnji sa ekipom „Samo jako” i portalom Solidarnost onlajn (iz Požarevca) organizuju humanitarni turnir u malom fudbalu u Trstu, za Jasmina Rusa, kome je novac potreban za lečenje.
Šesti jesenji turnir „Samo jako” igramo za Jasmina održaće se u subotu 24. septembra. Sav prihod je namenjen za lečenje mladića Jasmina Milanovića Rusa.

Jasmin Milanović Rus je mladić, „kome je sreća okrenula leđa, zla kob i sudbina došla po svoj deo kad je on bio pun snage, ideja, volje za životom. Jedno kupanje na Tršćanskoj plaži i klizanje po kamenu dovelo je do loma vratnog pršljena. Evo 4 godine traje borba Jasminova da se pokrene bar malo. Mnogo operacija i zahvata je prošao naš Jasmin. Osim što mu se zdravlje koliko toliko stabilizovalo i dalje ne može da pokreće noge i prste na rukama”, istaknuto je na portalu Solidarnost onlajn.

Bio je u Novom Sadu na fizioterapiji i posle prvih mesec dana rada sa njim videli su se pomaci. Jasmin sad može ono što do juče nije mogao da pomera glavu levo desno. Novosadski lekari preporučili su mu da pokuša lečenje matičnim ćelijama a u pauzi između tretmana nastavi za fizioterapijom. Za sve je potrebno je 30 280,00 evra. Terapija matičnim ćelijama je 16 780,00 a 13 500, oporavak uz fizioterapiju.

Za Jasmina Milanovića Rusa u Trstu je na nedavno održanom 13. Spasovdanskom turniru prikupljeno 8730 evra.