Početna Informacije Počinje nova sezona u Dečjem kulturnom centru Beograd

Počinje nova sezona u Dečjem kulturnom centru Beograd

Foto: DKCB

Sa početkom nove školske godine počinje i upis dece i mladih u umetničke studije i ateljee Dečjeg kulturnog centra Beograd (Takovska 8), gradske ustanove kulture koja ove godine obeležava 70 godina postojanja. Od samog osnivanja tadašnjeg Doma pionira, koji će pod ovim imenom postojati sve do 1990. godine kada dobija naziv Dečji kulturni centar Beograd, u ovoj kući neguje se, stvara i razvija dečje stvaralaštvo kroz kreativne radionice, kulturno-obrazovne programe, festivale i manifestacije.

„Brojne aktivnosti koje se organizuju u Dečjem kulturnom centru Beograd pružaju deci i mladima mogućnost da razvijaju maštu i pronađu umetnički studio u kojoj bi najradije razvijali svoj talenat. Deca i mladi, uzrasta od 3 do 18 godina, mogu da zavire u svet kulture, kroz Muzičku igraonicu, Hor, Školu pevanja dečje i popularne muzike „Nađi svoju zvezdu“, Studio glume, Pozorišne radionice na engleskom jeziku – Belgrade English Language Theatre, Baletski studio, Baletsku igraonicu, Plesaonicu, Likovni atelje, Atelje za primenjenu umetnost, Studio za strip i karikaturu, Radionicu grafike, Radionicu grafičkog dizajna, Sportić i Kreativno zabavište”, istakla je Ivana Teodorović Stojanović, urednica programa za odnose sa javnošću i marketing.

Informacije o radu studija, ateljea i kreativnih radionica mogu se dobiti pozivom na brojeve telefona +381 11 32 42 011 ili +381 1132 42 012, putem mejla info@dkcb.rs ili dolaskom u Dečji kulturni centar Beograd u Takovsku 8. Detaljnije o programima DKCB može se naći na sajtu www.dkcb.rs . Dečji kulturni centar Beograd nudi i bogat program za srpsku decu u rasejanju.