Početna Kultura Sećanje na Nebojšu Glogovca

Sećanje na Nebojšu Glogovca

Nebojša Glogovac

Jedan od najboljih srpskih glumaca Nebojša Glogovac rođen je na današnji dan 1969. Na žalost zbog bolesti preminuo je u 43 godini (9. februara 2018. godine). Njegove divne poruke se citiraju svakodnevno i gledaju filmovi i serije u kojima je igrao.

Tokom studiranja dobio je stipendiju od Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a svoju glumačku karijeru započeo je ulogom u predstavi Velika pljačka, u režiji Dejana Mijača. Prvu TV ulogu ostvario je 1987. godine, kada se pojavio u nekoliko epizoda serije Bolji život. Glogovac se na filmu prvi put pojavio 1993. godine u drami Raj Petra Zeca, gde je bio jedan od glavnih glumaca. Nakon što je skrenuo pažnju na svoj talenat, dobio je ulogu u filmu reditelja Gorčina Stojanovića Ubistvo s predumišljajem (1995).

Igrao je glavne uloge u ostvarenjima Bure baruta, Nebeska udica, Munje!, Kad porastem biću Kengur, Klopka, Hadersfild, Branio sam Mladu Bosnu, Krugovi i Ravna gora. Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu, a izdvajaju se Sterijina nagrada, Car Konstantin u Nišu i Zlatna arena u Puli za najbolju mušku ulogu.

„Uvek treba biti dobar. Bez obzira da li će vam se neko zahvaliti ili ne, pamtiti ili ne, da li će vam uzvratiti ili ne…Negde se sve to piše”, izjavio je slavni glumac Nebojša Glogovac. Da je bilo više sreće danas bi slavio sa svojom porodicom i prijateljima 53. rođendan.