„Kada ih je majka ostavila, morao sam da radim više od 12 sati dnevno kako bih prehranio četvoro dece”


Porodica Minić iz sela Vrmdža kod Sokobanje
Foto: HO Srbi za Srbe

Teški uslovi života porodice Minić iz sela Vrmdža kod Sokobanje i njihova priča navela je članove humanitarne organizacije Srbi za Srbe da pokrenu još jednu veliku akciju, pomoći ovoj porodici. Otac Boban živi sa svoje maloletne četvoro dece i bolesnim roditeljima u staroj trošnoj kući, u kojoj je propala stolarija, krov prokišnjava, sobe su nezavršene i ima vlage. Predstavnici humanitarne organizacije Srbi za Srbe pozvali su sve koji mogu da pomognu, kako bi koliko toliko osposobili dom Minić za pristojan život. Donacije se mogu uplatiti preko ovog linka.

Prenosimo i priču humanitarne organizacije Srbi za Srbe o porodici Minić:

Nepredvidivost života nešto je sa čime se svi suočavamo. Da li negativne ili pozitivne promene, ove situacije traže od nas da se brzo prilagodimo. Ovoga puta, došli smo u selo Vrmdža kraj Sokobanje kako bismo čuli tužnu i tešku priču porodice Minić.

 „Imam problema sa zdravljem, srčani sam bolesnik. Najponosniji sam na svoje četvoro dece. Kada ih je majka ostavila, morao sam da radim kao taksista više od 12 sati dnevno kako bih ih prehranio. Sada više nisam u mogućnosti da taksiram” – upoznaje nas otac Boban sa situacijom.

HO želi sa osposobi kući porodici Minić da humanije živi
Foto: HO Srbi za Srbe

Stara kuća, propala stolarija i pokućstvo, krov koji prokišnjava, nekoliko nedovršenih soba – dom u kome svoje detinjstvo provodi Anica (12), Andrija (11), Strahinja (9) i Bogdan (8). Sa njima žive deda Jelen i baba Bojka. „Roditelji su mi bolesni. Otac je invalid, veoma teško se kreće, dok je situacija sa majkom malo bolja. Pomažu mi najviše oko dece. Trenutno živimo od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, pre nekih dva meseca kupili smo prasiće da čuvamo, a imamo i obradivu zemlju” – odgovara otac na pitanje kako žive.

Iako vedri duhom, tužni pogledi malih Minića na najbolji način opisuju koliko je teško živeti bez majke. Ipak, ljubavi i nade u bolje sutra ne manjkaju, zbog čega smo silno motivisani da ovoj porodici pomognemo. „Najviše bi nam značilo da se promeni krov jer je loše urađen, često nam prokišnjava. Takođe, zimi je mnogo hladno jer duva sa svih strana, pa je potrebno zameniti stolariju. Deci bi značilo da se adaptiraju sobe i sanira kupatilo” – rekao nam je Boban.

 Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokreće veliku akciju pomoći porodici Minić! Pozivamo sve donatore da nam se pridruže kako bi četvoro mališana dobilo pristojne uslove za život.

Mali Minići žive sa ocem, bakom i dekom
Foto: HO Srbi za Srbe