Početna Kultura Izložba, film, predstava, koncerti – Srpski centar iz Beča nudi bogat kulturni...

Izložba, film, predstava, koncerti – Srpski centar iz Beča nudi bogat kulturni sadržaj

Srpski centar iz Beča pripremio je za ovu jesen bogat kulturni sadržaj:

*Izložba Mome Kapora (Subota, 17.09.2022 / protorije Srpkog centra u Beču) od 14.00 do 20.00h)

Izložba „011 Momo Kapor” kombinuje dva umetnička žanra koja je oblikovao Momo Kapor – književnost i slikarstvo.Posetiocima se otkriva priča o glavnom gradu Srbije – Beogradu. Priča počinje i završava se u metropoliten korzu, Knez Mihailovoj ulici, i govori o glavnim obeležjima Beograda – rekama, nebu nad Beogradom i, što je najvažnije, ljudima.

Ulaz na izložbu je besplatan.

*Film ,,30 godina mature”u režiji Dušana Gajića (Petak, 07.10.2022 /Top Kino/19.00h)

U filmu Trideset godina mature kroz razgovor sa svojom generacijom i ćerkom koja odrasta u Briselu, autor preispituje nedavnu istoriju svoje zemlje. Polazeći od privatne fotografije, ličnog sećanja i uspomene, film nastoji da razume pravi, ljudski smisao burne, često dramatične, istorije poslednjih 30 godina.

„Portreti maturanata sa stepeništa VIII beogradske gimnazije za mene su odličan ključ da se ispriča priča o tome šta se desilo sa Srbijom u poslednjih 30 godina i šta je ta zemlja danas. Da se preko ličnih, privatnih istorija, ispriča javna istorija jedne zemlje i jednog društva”, istakao je Dušan Gajić, autor filma.

Karte se mogu onlajn rezervisati na sajtu bioskopa TOP Kino:

*Predstava ,,Smrt i devojka” (Subota, 29.10.2022 / Theater Akzent / 20.00h) –

Paulina, bivša politička aktivistkinja, uverena je da je slučajni gost u vikendici njenog muža zapravo čovek koji ju je davno zlostavljao u korist bivšeg režima. Ona ga zarobljava i pokušava da natera na priznanje o njegovim delima. Paulina paralelno testira poverenje i razumevanje svog muža, koji je inače advokat za ljudska prava.Glume: Milan Marić, Tamara Krcunović i Miloš Timotijević-Vaske

Karte se mogu kupiti onlajn na Link za kupovinu karata.