Početna Događanja U Salcburgu služen moleban za početak nove školske godine

U Salcburgu služen moleban za početak nove školske godine

Sa molebana u Salcburgu
Foto: CO Salcburg

Tradicionalno, kao i prethodnih godina nakon prve školske sedmice u parohiji Pokrova Presvete Bogorodice  u Salcburgu u Austriji služen je moleban za početak nove školske godine. Veliki broj dece u pratnji roditelja, a na poziv svojih veroučitelja okupio se na molebanu. „Molitveni sabor započeo je liturgijom koju je služio starešina hrama protojerej-stavrofor Dragan Erić uz sasluženje penzionisanog paroha protojereja Srboljuba Đokića. Za pevnicom su odgovarali pojci hrama. Mnoga deca su pristupila svetoj tajni pričešća”, istaknuto je u ovoj crkvenoj parohiji.

Nakon zaamovne molitve odslužen je moleban. Otac Dragan je poželeo i deci da budu živa i zdrava, da napreduju u duhovnom i telesnom uzrastanju da budu na ponos i diku svojih roditelja. Roditeljima je posebno naglasio da uvek budno motre i paze na svoju decu i da se staraju o njihovom duhovnom uzrastanju, da je to sveta roditeljska dužnost i da se ne sme zaboraviti.

„Pozvao je sve da se posebno brinu o svetinji braka i o očuvanju tradicionalnih familijarnih vrednosti koje su nas uvek kroz vekove krasile i sačuvale u svim burnim vremenima. Trudom Uprave parohije i vernog naroda deci su nakon molebana podeljeni prikladni pokloni, a osim toga je upriličeno i posluženje”, rečeno je u salcburškoj parohiji.