Privredna komora Srbije organizuje investicione konferencije u Beču, Štutgartu i Cirihu


U okviru projekta „Poveži se Srbijo II” predstavnici Privredne komore održaće investicione konferencije u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Prva konferencija planirana je u Beču već 30. septembra, druga u Štutgartu 12. novembra i treća u Cirihu 19. novembra.

„Cilj ovih skupova jeste da se investitorima predstave mogućnosti ulaganja u Srbiji, konkretni projekti, lokacije za ulaganje, kao i potencijal za strateška partnerstva sa domaćim firmama”, izjavio je Đorđe Andrić, rukovodilac Centra za podršku investicijama i javno privatno partnerstvo PKS.

Kako prenosi PKS očekuje se da će na konferencijama učestvovati više od 100 potencijalnih investitora, poslovnih ljudi iz dijaspore, kao i stranih firmi zainteresovanih za saradnju sa Srbijom.

„Fokus konferencije u Beču biće na predstavljanju projekata za ulaganje, dok će se konferencije u Štutgartu i Cirihu bazirati na pronalaženju partnera i otvaranju novih tržišta za domaće kompanije”, dodao je Đorđe Andrić.

„PKS je sa partnerima razvila, u okviru projekta Poveži se Srbijo II, jedinstvenu inovativnu onlajn platformu Poslovni atlas Srbije i dijaspore koja na jednom mestu objedinjuje projekte za ulaganje, investicione lokacije, a omogućava i brzo povezivanje domaćih firmi sa kompanijama u inostranstvu. Podnošenje predloga projekata i lokacija za investiranje realizuje se takođe putem ove platforme, a svi zainteresovani privrednici popunjavanjem posebnog Upitnika i slanjem na  mejl linkup@pks.rs mogu da se predstave potencijalnim poslovnim partnerima u dijaspori. PKS u svakoj od zemalja gde će biti održane investicione konferencije sarađuje sa ekspertima koji rade na pronalaženju investitora za predložene projekte sa platforme i poslovnih partnera”, istaknuto je u Privrednoj komori Srbije.