Početna Događanja Episkop Grigorije služio u bečkom Sabornom hramu

Episkop Grigorije služio u bečkom Sabornom hramu

Vladika Grigorije služio u Beču, u Sabornom hramu Svetog Save
Foto: FB vladika Andrej

Nakon sinoćšnje promocije svoje knjige Nebeska dvorišta vladika diseldorfski i sve nemački Grigorije, služio je danas (u nedelju, 25. septembra 2022. godine), na odanije praznika Rođenja Presvete Vladičice Bogorodice, svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Sv. Save u Beču. Episkopu su sasluživali nastojatelj Sabornog hrama u Beču, jerej Filip Milunović, sa bratstvom Sabornog hrama, jerejem Miljanom Antićem, jerejem Miladinom Vujkovićem i protojerejem Đorđem Pantelićem, zajedno sa đakonom Dejanom Ristićem iz Minhena i protođakonom Nemanjom Mićićem iz Linca, kojima su prisluživali ipođakoni  Aleksandar Savić, podsekretar Eparhije austrijsko-švajcarske, kao i upravnik misionarsko-distributivnog centra i urednika eparhijskog sajta, Aleksandar Dmitrović. Liturgiju su pratili članovi eparhijskog hora Kornelije Stanković.

Foto: FB vladika Andrej

„U propovedi nakon čitanja Jevanđelja vladika Grigorije je istakao i naglasio važnost i sveobuhvatnost dveju novozavetnih zapovesti „o kojim visi sav Zakon i Proroci”. Naročitu radost crkvi i parohijanima Sabornog hrama je danas pričinilo rukopoloženje diplomiranog teologa i veroučitelja iz Beča, ipođakona Dragana Kerčulja u svešteni čin đakona. Sveštenu đakonsku hirotoniju obavio je blagoslovom episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja, vladika Grigorije”, istaknuto je u eparhiji austrijsko-švajcarskoj.

Po završetku liturgije, episkop Grigorije se obratio nastojatelju Sabornog hrama, jereju Filipu Milunoviću i bratstvu njegovom uz blagodarenje, a posebno se zahvalio dolasku mnogobrojnom vernom narodu. Nakon podeljene prosfore, episkop, sveštenstvo i verni narod se uputio u svečanu salu gde je bilo organizovano od strane Sabornog hrama i Kola srpskih sestara bogato posluženje, prenela je eparhija austrijsko-švajcarska.

Doček vladike Grigorija ispred Sabornog hrama Sv. Save u Beču
Foto: FB vladika Andrej