Početna Događanja U Bernu, u prostorijama ambasade održano nastavničko veče Srpske dopunske škole

U Bernu, u prostorijama ambasade održano nastavničko veče Srpske dopunske škole

U prostorijama ambasade Republike Srbije u Bernu, u Švajcarskoj, u nedelju je održana prva sednica Nastavničkog veća za ovu školsku godinu, koju je vodila koordinatorka Biljana Bukinac. Na samom početku okupljenim nastavnicima se obratio ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji, Goran Bradić. On je poželeo nastavnom kadru Srpske dopunske škole puno uspeha u radu i zahvalio na njihovom angažmanu u proteklom periodu.

koordinatorka Dopunske nastave Biljana Bukinac se zahvalila predstavnicima ambasade u Bernu i generalnog konzulata u Cirihu na podršci i nastojanjima da obezbede što veći broj dece za ovu školu.

Nastavnici Srpske dopunske škole u Švajcarskoj sa ambasadorom Bradićem i koordinatorkom Bukinac
Foto: Ambasada RS u Bernu

Srpsku dopunsku školu u Švajcarskoj prošle godine je pohađalo 1.328 dece, a u ovu je za sada upisano  66 više nego prošle školske godine. Zbog upisa većeg broja učenika i sprovođenja nove teritorijalne organizacije u Švajcarskoj, ove godine će biti angažovane tri dodatne nastavnice, tako da će sa srpskom decom raditi ukupno 19 nastavnika – 4 redovna i 15 honorarnih. Na sednici, osim tekućih tema i dogovora o predstojećim aktivnostima, Nastavničko veće poželelo je dobrodošlicu novim koleginicama koje od ove školske godine predstavljaju dragoceno pojačanje timu.