Početna Događanja Srpska škola Nikola Tesla u Nijagari slavi 12. rođendan

Srpska škola Nikola Tesla u Nijagari slavi 12. rođendan

Na današnji dan 2010. godine osnovana je srpska škola Nikola Tesla na Nijagari u Kanadi. „1. oktobra 2010. godine, krenuli smo u avanturu koja hvala Bogu traje i dan danas. Neka nam je srećno i dugovečno! ”, istakli su predstavnici srpske škole Nikola Tesla.

Oni su na svojoj FB stranici obavestili da su ove nedelje počeli sa novom školskom godinom. „Prvi časovi protiču u upoznavanju sa novim drugarima i učiteljicama, odnosno sa novim knjigama koje smo tek dobili iz Srbije. Sa zadovoljstvom možemo reći da je za ovu školsku godinu prijavljeno preko pedesetoro dece koja su raspoređena u pet odeljenja. Pozivamo sve vas koji živite u regionu Nijagare i ako želite da vam dete pohađa nastavu na srpskom jeziku da nam se pridružite jer još nije kasno. Dovedite svoje dete da se družimo, da kroz pesmu i igru, odnosno razne druge školske aktivnosti vaša deca što lakše savladaju svoj maternji jezik. Da se upoznaju sa istorijom, verom, kulturom i tradicijom naroda kome pripadaju”, istakao je direktor škola Borislav Bora Živković.

Časovi se održavaju svakog četvrtka u terminu od 17-19:30 časova. Za buduće đake je potrebno da se samo popuni obrazac na stranici

Foto: Srpska škola u Kanadi