Početna Događanja U Frankfurtu otvorena izložba posvećena Dušku Radoviću

U Frankfurtu otvorena izložba posvećena Dušku Radoviću

U organizaciji udruženja pisaca Sedmica u galeriji West-Kunst u Frankfurtu minule nedelje svečano je otvorena izložba posvećena Dušku Radoviću povodom 100 godina od njegovog rođenja. Posle postavke u Beču, izložbu koju je priredila Biblioteka grada Beograda, se preselila za Frankfurt i moći će da se pogleda do 16. oktobra. Izložbu su otvorili Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda, bibliotekarke Sara Ivković-Marković i Violeta Đorđević i Branko Radovanović, generalni konzul Republike Srbije.

Sa otvaranja izložbe u Frankfurtu
Foto: Udruženje pisaca Sedmica

Izložbom pod nazivom „Bio jednom jedan laf” se odaje veliko priznanje i u srpskom rasejanju, književniku, piscu, pesniku, aforističaru, novinaru, uredniku dečjih emisija na radiju i televiziji, dečjih časopisa i TV serija Dušku Radoviću. Mnogi se još uvek sećanju da je od 1976. pa sve do 1983. godine, Duško Radović uređivao kultnu emisiju „Beograde, dobro jutro”. Napisao je zbirke aforizama i mnogobrojna književna dela, koja su prevedena na mnoge strane jezike. Njegove knjige „Kapetan Džon Piplfoks”, „Poštovana deco”, „Smešne reči”, „Pričamo ti priču”, „Tužibaba i još 9 jednačina” čitane su u svim republikama bivše Jugoslavije.“

Izložba sačinjava 30 plakata i svakako zaslužuje da se poseti i da je vidi zbog i dan danas važi pravilo da „čega se god Duško dotakao, to se pozlatilo”.
Izložba se može pogledati u galeriji West-Kunst u Bolongarostr 112, 65929 Frankfurt do 16. oktobra.