Početna Informacije U Frankfurtu profesori iz Niša sa PMF sutra (15.10.) drže predavanja

U Frankfurtu profesori iz Niša sa PMF sutra (15.10.) drže predavanja

Srpska pravoslavna crkva i Generalni konzulat Republike Srbije u Frankfurtu u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetu u Nišu organizuju predavanje profesora sa Prirodno-matematičkog fakulteta iz Niša u prostorijama Srpske pravoslavne crkve u Frankfurtu.

Predavanja se odražavaju sutra u subotu, 15. oktobra.

U 11.30 prof. dr Zorica Stojanović-Radić govoriće na temu Zelena blaga Srbije, a u 12.00 sledi predavanja prof. dr Milan Zlatanović Papir, kamen, makaze.

U 12.30 je planiran razgovor profesora i roditelja i upoznavanje sa mogućnostima studiranja u Nišu.

„Predavanja su nastavak projekta koji smo pre nešto više od godinu dana započeli sa Prirodno-matematičkim fakultetom iz Niša. Tada smo se, zbog pandemije, družili preko aplikacije zum, a sada će deca imati priliku da se sretnu sa predavačima, nauče nešto novo i postave pitanja. Čekamo vas!”, poručili su nastavnici Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Hesen.

Mesto održavanja Hram Vaskrsenja Gospodnjeg (Sondershausenstr. 51, 60326 Frankfurt)

Inače profesorima Prirodno-matematičkog fakulteta iz Niša priređen je doček u Generalnom konzulatu Srbije u Frankfurtu. Branko Radovanović, generalni konzul Srbije u Frankfurtu, bio je domaćin. Gosti iz Niša borave u okviru projekta „Upoznajmo Srbiju i njene znamenitosti uz pomoć nauke”, koji je prošle godine onlajn realizovan uz podršku Centralnog saveta Srba u Hesenu i Dopunske nastave na srpskom jeziku. Ove godine se proširio i na predavanje u učionicama.