Početna Događanja U Kelnu vladika Grigorije rukopoložio Mladena Janjića u čin protojereja

U Kelnu vladika Grigorije rukopoložio Mladena Janjića u čin protojereja

Na nedavnoj proslavi hramovne slave Vozdviženja časnog krsta crkvene parohije u Kelnu svetu arhijerejsku liturgiju služio je vladika diseldorfa i sve nemačke Grigorije, uz sasluženje sveštenstva eparhije. „Veliku radost vladika je učinio svima vernima rukoproizvevši oca Mladena Janjića u čin protojereja, na taj način posvedočivši svaki trud i žrtvu koju naš o. Mladen sa radošću podnosi služeći Bogu i svome stadu i nagradivši isti darujući zalog za veće darove i savršeniju službu. U nastavku liturgije preosvećeni je uputio reči utehe i pouke mnoštvu sabranih oko časnoga krsta istakavši da za nas hrišćane nema govora o vaskrsenju bez pomena krsta, niti govora o krstu bez sećanja na vaskrsenje Hristovo. Rečima punim ljubavi vladika nas poziva da jedan talanat koji smo svi primili a to je dar života i postojanja u ovom svetu svi prihvatimo i da niko ne sakrije taj talanat u zemlju već sa radošću da ga umnožava, da radosno živi svoj život imajući umne oči okrenute ka izvoru života ka živodavcu Hristu pobeditelju smrti”, istaklo je sveštenstvo u Kelnu.

Prisutni u hramu
Foto: CO Keln

Po svršetku liturgije osveštana su slavska znamenja ovogodišnjih kumova članova porodice Živaljević. Domaćini naredne slave biće Denis i Krstin. Slavlje je nastavljeno u parohijskom domu gde je poslužena trpeza za sve koji su došli da proslavu naše slave.

„Povodom rukoproizvođenja o. Mladena u čin protojereja, crkveni odbor priredio je prigodne poklone za našeg novog protu, i prikazan je kratak film u kome je slikom prikazan deo svakodnevnih trudova prota Mladena u unapređenju života parohijske zajednice. Prikazani film izazvao je među svima veoma emotivne reakcije. Slavlje je nastavljeno uz pesmu i veselje u atmosferi ljubavi, časti i poštovanja”, dodato je u ovoj parohiji.

Parohija u Kelnu se zahvaljuje svima koji su trudom, molitvom, podrškom i na svaki drugi način doprineli ovako veličanstvenoj proslavi hramovne slave, „gde su se među nama ostvarile reči svetog apostola Pavla da čašću činimo jedni druge većima. Našim sveštenicima prota Neđi i prota Mladenu želimo još mnoga i blaga ljeta u službi svetoj crkvi i čestitamo na zasluženim priznanjima koja dostojno nose i svakodnevno opravdavaju, na mnogaja i blagaja ljeta”, poručeno je iz crkvene opštine u Kelnu.