Početna Događanja U Bukureštu održani „Dani srpskog filma”

U Bukureštu održani „Dani srpskog filma”

U Nacionalnom muzeju seljaka Rumunije u glavnom gradu Rumunije ove nedelje održana je manifestacija „Dani srpskog filma” u organizaciji Ambasade Republike Srbije i Saveza Srba u Rumuniji. Nakon šest godina publika je ponovo imala priliku da vidi srpske filmove. Tokom trodnevne manifestacije prikazani su filmovi „Kralj Petar Prvi”, „Santa Marija dela Salute” i „Ime naroda”.

Na otvaranju ove manifestacije publici su se obratili ambasador Republike Srbije u Bukureštu Stefan Tomašević,  predsednik Saveza Srba i predstavnik srpske manjine u rumunskom Parlamentu Ognjan Krstić, kao i direktor Nacionalnog muzeja seljaka Rumunije Virđil Niculesku. Ambasador Tomašević je istakao da mu je čast i zadovoljstvo što se srpski filmovi nakon pauze od šest godina ponovo mogu videti u Bukureštu, kao i da ovakve manifestacije doprinose unapređenju kulturne saradnje.

Naveo je da je srpska kinematografija veoma cenjena od strane rumunske publike, kao i da se nada da će posetioci uživati u srpskim filmovima. „Imajući u vidu značaj događaja i interes publike koji je ovom prilikom iskazan, ambasador Tomašević je najavio da Ambasada i Savez Srba u Rumuniji zajedno rade na pripremi novog festivala srpskog filma koji je planiran za proleće naredne godine”, prenela je Ambasada Republike Srbije u Bukureštu.

Foto: Ambasada Republike Srbije u Rumuniji