Početna Događanja Gordana Breberina Trkulja i Borica Perišić Đekanović promovisale svoje knjige u Štutgartu

Gordana Breberina Trkulja i Borica Perišić Đekanović promovisale svoje knjige u Štutgartu

U prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u Štutgartu članice Srpskog prosvetnog i kulturnog društva (SPKD) Prosvjeta ogranka u Štutgartu promovisale su svoja dela. Pesnikinja i pisac Gordana Breberina Trkulja je pred mnogobrojnom publikom prezentovala svoja dela Usnik i roman Linije života (drugo izdanje oba naslova) dok je pesnikinja Borica Perišić Đekanović promovisala svoju zbirku pesama Ukus zrele maline ali na nemačkom jeziku (Der Geschmack der reifen Himbeeren).

O njihovim delima pred publikom koju su činili predstavnici mnogih naroda, govorila je Bogdana Brezovac, prof srpskog jezika i književnosti koja je ujdno i sekretar Prosvjete u Štutgartu. Muzičku podršku i ovoga puta je pružio
Đorđe Dinčić, učinivši lepo kulturno veče još lepšim. Moderator književne večeri bila je Samra Šeljpić, prof nemačkog jezika, koja je govorila i na srpskom i nemačkoj jeziku.

Foto: arhiva B. Perišić Đekanović/G. Breberina Trkulja

Vice konzul Generalnog konzulata RS u Štutgartu Svetomir Todorović pozdravio je prisutne, a organizatori imaju samo reči hvale i za vice konzula kao i za generalnog konzula Dragana Dimitrijevića, koji su svojom saradnjom sa srpskim rasejanjem doprineli da razvoj kulture kao i negovanje tradicije našeg naroda a posebno pisane reči bude na visokom nivou. Pesnikinje su se zahvalile predstavnicima Generalnog konzulata što su ponovo, kao i prethodnih godina „otvorili vrata za manifestacija ovog tipa”.

Prelepo veče ispunjeno dubokom emocijom, prelepim stihovima i tonovima  zasigurno će ostati u sećanju svima koji su te večeri bili prisutni. Za tu priliku Gordana (Brebrina Trkulja) je napravila tortu koja je oslikana koricama promovisanih knjiga. Pre druženja sa gostima autorke su obećale i naredna druženja, istakavši da je „ovo samo jedno od književnih večeri kojima će radovati sve poštovaoce pisane reči”, koji su na to dodali da ih drže za reč.