Članice Kola srpskih sestara Sveta Petka iz Štutgarta proslavile svoju slavu


Članice Kola srpskih sestara Sveta Petka, koji postoje pri hramu Sabora srpskih svetitelja u Štutgartu proslavile su, minulog vikenda svoju krsnu slavu, Svetu prepodobnu majku Paraskevu. Pre proslave u hramu Sabora Srba svetitelja bogosluživao je protojerej Stanko Rakić uz sasluženje protojereja Dragoslava Ćorkovića, protojereja Milenka Bakmaza, jereja Vladimira Golubovića, klirika Eparhije braničevske i đakona Bojana Jarića.
Proslava se, nakon tri godine ponovo mogla održati što je bila velika radost ne samo za članice Kola srpskih sestara već i za sve naše parohijane i građane koji decenijama unazad dolaze na slavu članice Kola srpskih sestara uz veliku zahvalnost za sve što se rade za CO Štutgart i njene članove.

U Gradskoj sali za proslave u zapadnom delu Štutgarta uz molitvu, slavski kolač i slavska obeležja osveštao je protojerej Stanko Rakić. On je čestitao slavu Kolu srpskih sestara u Štutgartu uz želje da iz godine u godinu povećavaju i podmlađuju svoje članstvo, „te da Sveta Petka bude njihova zaštitnica i molitvenica pred svevišnjim Gospodom”.

Foto: CO Štutgart

Predsednica Kola srpskih sestara u Štutgartu, Jagoda Simović se obratila svojim članicama i prisutnima uz reči zahvalnosti i ljubav prema Svetoj Petki. Sveštenstvo hrama sa upravom CO Štutgart, pripremilo je prigodno iznenađenje za sve članice Kola srpskih sestara, ikonu Presvete Bogorodice kao nagradu za sav dosadašnji trud  i zalaganje.

U nastavku proslave usledio je nastup srednjeg ansambla KUD Morava iz Štutgarta kao i narodno veselje uz pesmu, kola i omiljenu muziku. Bogat slavski ručak ni ovoga puta nije izostao kao i reči hvale i podrške vrednim članicama na svemu što su do sada uradile za svoj narod.