Početna Događanja Članice Kola srpskih sestara Sveta Petka iz Štutgarta proslavile svoju slavu

Članice Kola srpskih sestara Sveta Petka iz Štutgarta proslavile svoju slavu

Članice Kola srpskih sestara Sveta Petka, koji postoje pri hramu Sabora srpskih svetitelja u Štutgartu proslavile su, minulog vikenda svoju krsnu slavu, Svetu prepodobnu majku Paraskevu. Pre proslave u hramu Sabora Srba svetitelja bogosluživao je protojerej Stanko Rakić uz sasluženje protojereja Dragoslava Ćorkovića, protojereja Milenka Bakmaza, jereja Vladimira Golubovića, klirika Eparhije braničevske i đakona Bojana Jarića.
Proslava se, nakon tri godine ponovo mogla održati što je bila velika radost ne samo za članice Kola srpskih sestara već i za sve naše parohijane i građane koji decenijama unazad dolaze na slavu članice Kola srpskih sestara uz veliku zahvalnost za sve što se rade za CO Štutgart i njene članove.

U Gradskoj sali za proslave u zapadnom delu Štutgarta uz molitvu, slavski kolač i slavska obeležja osveštao je protojerej Stanko Rakić. On je čestitao slavu Kolu srpskih sestara u Štutgartu uz želje da iz godine u godinu povećavaju i podmlađuju svoje članstvo, „te da Sveta Petka bude njihova zaštitnica i molitvenica pred svevišnjim Gospodom”.

Foto: CO Štutgart

Predsednica Kola srpskih sestara u Štutgartu, Jagoda Simović se obratila svojim članicama i prisutnima uz reči zahvalnosti i ljubav prema Svetoj Petki. Sveštenstvo hrama sa upravom CO Štutgart, pripremilo je prigodno iznenađenje za sve članice Kola srpskih sestara, ikonu Presvete Bogorodice kao nagradu za sav dosadašnji trud  i zalaganje.

U nastavku proslave usledio je nastup srednjeg ansambla KUD Morava iz Štutgarta kao i narodno veselje uz pesmu, kola i omiljenu muziku. Bogat slavski ručak ni ovoga puta nije izostao kao i reči hvale i podrške vrednim članicama na svemu što su do sada uradile za svoj narod.