Početna In Memoriam Preminula novinarka Mirjana Kalinić (1960 – 2022)

Preminula novinarka Mirjana Kalinić (1960 – 2022)

Nakon duge i teške bolesti, u nedelju 30. oktobra je u 63. godini preminula Mirjana Kalinić, novinarka i dugogodišnja članica Sekretarijata i organa Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu radila je prvo šest godina kao novinarka Radija Stara Pazova, da bi 1993. godine prešla u Borbu, kao dopisnica iz Vojvodine, a potom je nastavila rad u Našoj borbi u političkoj redakciji. „Nakon gašenja Naše borbe prešla je u NUNS, gde je u naredne skoro dve decenije radila mnoge poslove: od administrativnih, do novinarskih, pišući vesti, izveštaje i istraživanja  za Dosije i sajt NUNS-a, a istovremeno je sarađivala sa nekoliko listova (Nezavisni, Blic press, Srpska reč, Bulevar…).  Mnogi članovi NUNS-a su je upoznali jer ih je primila u članstvo ili im produžavala člansku kartu i verujemo da pamte Miru kao i mi iz Sekretarijata i organa NUNS-a, kao otvorenu i komunikativnu koleginicu, vrednu i odgovornu saradnicu, i plemenitu i solidarnu prijateljicu. Hvala joj za godine rada koje je uložila da naše udruženje opstane i razvija se, i hvala joj za dobrotu, podršku i razumevanje koje je nesebično davala”, istaknuto je u NUNS-u.
Bila je veliki prijatelj i pratilac portala Rasejanje.info, uz komentare šta treba poboljšati i radovala se svakom uspehu pojedinca i grupe o kojima smo pisali. Draga Miro, hvala na divnim i prijateljskim savetima, pomoći, podršci, toplini, razumevanju…
Sahranjena je danas na Novom groblju u Novoj Pazovi.