Početna Informacije U Erfurtu otvoreno novo bogoslužbeno mesto

U Erfurtu otvoreno novo bogoslužbeno mesto

Lepa vest stigla je iz parohije u Kaselu da  je u Erfurtu otvoreno novo bogoslužbeno mesto. Protekle nedelje u rimokatoličkoj crkvi Svetog Georgija u Erfurtu prijatnom dobrodošlicom dočekani su nadležni sveštenik otac Marko Radmilo i Mirko Gavranić iz Kasela. Njih je primio koordinator rimokatoličke crkve u Erfurtu, sveštenik Mihael Nojdert, koji se po molbi oca Marka pronašao trajno rešenje za službe za pravoslavne Srbe iz Erfurta i Istočne Nemačke.

Tokom obilaska hrama, crkvene sale i crkvene porte, otac Marko se u ime Uprave parohije i Srba iz Erfurta, srdačno zahvalio svešteniku Mihaelu na dobrodošlicu u hram. Bogosluženje će se u Erfurtu održavati jednom mesečnom, a nakon  službe su planirane trpeze ljubavi.

Adresa novog hrama je: St. Georg, Rubensstr. 49, 99099 Erfurt.

Prvo bogosluženje planirano je za petak, 25. novembar 2022. godinu u 18:00 časova. „Ovo je šesto bogoslužbeno mesto Crkvene opštine Kasel, tako da sada zaključno sa Erfurtom, svi gradovi koji ulaze u sastav naše parohije imaju svoje bogoslužbeno mesto. Od sada svi vernici na prostoru kaselske parohije, imaju priliku da redovno učestvuju na svetim bogosluženjima što je i naš osnovni cilj i misija naše svete crkve. Bogu neka je hvala i slava!”, poručio je jerej Marko Radmilo.

Sveštenik Mihael Nojdert i jerej Marko Radmilo
Foto: arhiva M. Radmilo