Početna Događanja U Tokiju održan seminar o ekonomskim potencijalima Srbije

U Tokiju održan seminar o ekonomskim potencijalima Srbije

U organizaciji Ambasade Republike Srbije u Japanu, održan je seminar o ekonomskim potencijalima Srbije za članove Odbora za ekonomsku razmenu Japana i Kine Udruženja malih i srednjih preduzeća iz Osake i Tokija. Seminar je organizovan u saradnji sa kompanijom Makoto Krosrouds iz Osake, filijalom firme Makoto Investments, uvoznika prehrambenih proizvoda iz Srbije, prenosi Ambasada Srbije u Tokiju.

Učesnike seminara pozdravila je ministar savetnik Ambasade Ivana Golubović-Duboka, koja je  izrazila očekivanje da će, nakon seminara, članovi Odbora biti motivisani da posete Srbiju, kako bi se u direktnim kontaktima sa nadležnim institucijama i potencijalnim poslovnim partnerima uverili u pogodnosti koje se pružaju stranim ulagačima.

„Seminar, kome su prisustvovale brojne kompanije i predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju i Međunarodnog saveta za razmenu prijateljstva, bio je koncipiran u dva segmenta, sa prezentacijama na japanskom jeziku, koje su vodili saradnici Ambasade Tijana Nagato i Masaki Tominaga. Predstavljene su opšte informacije o Srbiji, njenoj istoriji, kulturi, turizmu, gastronomiji, uz naglašavanje značaja koji naša strana pridaje obeležavanju 140 godina prijateljskih odnosa Srbije i Japana. U delu koji je bio posvećen poslovnom ambijentu i privrednoj klimi u Srbiji, prisutnima je uručena brošura koju je Ambasada, povodom pomenutog jubileja, priredila na japanskom jeziku, sa posebnim osvrtom na uspešne primere prisutnih japanskih i drugih svetskih kompanija”, stoji u saopštenju Ambasade.