Početna Najave Džez koncert benda „Schime” u Kulturnom centru Srbije 19. novembra

Džez koncert benda „Schime” u Kulturnom centru Srbije 19. novembra

U kulturnom centru Srbije održaće se džez koncert bedna Schime, 19. novembra 2022. godine u 20 časova u Kulturnom centru Srbije u Parizu. Ulaz slobodan uz prethodnu rezervaciju na broj telefona: 01 42 72 50 50.
Kako navodi Kulturni centar Srbije, Schime je autorski džez bend osnovan 2015. godine u Beogradu a svoj prvi album „Do you Really Wanna Play?” izdaju 2016. godine za izdavačku kuću Metropolis Music Company. Nastupi benda privlače veliku pažnju domaćih i stranih kritičara od kojih treba izdvojiti sjajne kritike dva najpoznatija džez časopisa na svetu Downbeat Magazine i All About Jazz. Bend Schime je svoj drugi album pod nazivom „Visualisation” izdao za švajcarsku izdavačku kuću UNIT Records maja 2018. godine. Slede pozivi za nastupe na čuvenim festivalima Moers u Nemačkoj i Jazz in Marsiac u Francuskoj. Projekat na kojem bend Schime trenutno radi je saradnja sa kamernim ansamblom Muzikon.

Članovi benda Schime su za ovaj nesvakidašnji kombinovani sastav (džez kvartet i devetnaetočlani gudački orkestar) komponovali originalnu muziku koja je javnosti bila predstavljena onlajn nastupom na Agelast Jutjub kanalu uživo iz Kolarčeve zadužbine. Nastup je privukao veliku pažnju publike i kritičara pa je usledio poziv na Moers festival (Nemačka) na kojem je ovaj projekat predstavljen evropskoj publici putem čuvene televizije Arte Concert.