Početna Događanja „Jesenja priča” u Pragu

„Jesenja priča” u Pragu

Učenici srednje baletske škole Lujo Davičo iz Beograda učestvovali su na 12. Internacionalnom festivalu horova i plesnih grupa „Jesenja priča”, održanom u Pragu. Tokom četiri dana boravka u ovom gradu učenici sva tri odseka zajedno sa svojim nastavnicima posetili su i Ambasadu Republike Srbije.

Ambasador Republike Srbije u Pragu Berislav Vekić organizovao je prijem i za članove Baletske škole Lujo Davičo i za dečijeg hora Kulturnog centra Beograd, koji su učestvovali na ovom festivalu.

 „Razdragani mladi gosti sa svojim profesorima upoznali su ambasadora Vekića sa dosadašnjim radom i uspesima na domaćim i međunarodnim takmičenjima i izveli pesmu „Ovo je Srbija”, dok im se ambasador zahvalio na poseti i svim učesnicima festivala poželeo puno uspeha u daljem radu, kao i da na svojim nastupima i dalje šire vrednosti srpske kulturne baštine”, prenela je Ambasada Republike Srbije u Pragu.

Na festivalu igre, na sceni KD „Ladvi”, učenici drugog i trećeg razreda odseka klasičan balet izveli su komad „Valcer cveća” iz baleta Krcko Oraščić, Petra Iljiča Čajkovskog, po koreografiji Vladimira Logunova. Đaci odseka za savremenu igru su se predstavili koreografijom „Lešinari”, koju je osmislila Isidora Stanišić, na muziku Darije Janošević. Narodna igra predstavila se koreografijom „Dubočke kraljice”, igrama iz Istočne Srbije – koreografija Borivoja Talevskog a muzička obrada  Veriša Miloradović.

Učenici Baletske škole u Pragu
Foto: Baletska škola L.Davičo