Početna Informacije Udruženje Srba u Rogalandu Ivo Andrić u Norveškoj sprovodi godišnju humanitarnu akciju

Udruženje Srba u Rogalandu Ivo Andrić u Norveškoj sprovodi godišnju humanitarnu akciju

Udruženje Srba u Rogalandu Ivo Andrić u Norveškoj u skladu sa odlukama u Pravilniku rada fonda Udruženja, u decembru 2022. godine biće sprovedena druga godišnja humanitarna akcija Udruženja. Kako navode organizatori cilj Fonda je da pomaže projekte koji su namenjeni dečjem i omladinskom uzrastu i koja mora da bude od koristi za najmanje desetoro dece. Projekti će biti pruženi na polju podrške organizacije škola, kampova i edukativnih radionica; zatim zdravstvenim i naučnim institucijama; izradi i akviziciji udžbenika, knjiga i didaktičkih sredstava namenjenih školama i bibliotekama; podrška organizovanju manifestacija, omladinsko – sportskih i kulturno – umetničkih događaja i priredbi; podrška projektima medija, medijske pismenosti i digitalne komunikacije kao i podrška projektima za poboljšanje životnih i zdravstvenih uslova.

„Pozivamo sve kojima je pomoć potrebna a ulazi u jednu od gore navedenih kategorija i u skladu je sa Pravilnikom rada Fonda Udruženja ( https://ivoandric.no/…/pravilnik-rada-fonda.html  ) da apliciraju za pomoć popunjavajući kontakt formular na stranicama fonda do 15.12.2022. godine”, naveli su članovi Udruženja Srba u Rogalandu Ivo Andrić.

Kako su naveli pravo na konkurs nemaju  1) direktni ili indirektni korisnici budžetskih sredstava; 2) pojedinci i 3) privredni subjekti.

„Podnete aplikacije će biti razmatrane u kontinuitetu a zaključno 15.12.2022. godine Odbor HF će u skladu sa našim Pravilnikom rada kao i prema našim mogućnostima i transparetnosti prema našim donatorima odlučiti kome je u mogućnosti da pomogne u drugoj ovogodišnjoj humanitarnoj akciji”, naveli su članovi odbora fonda Udruženja Ivo Andrić.