Početna Najave Obeležavanje jubileja – decenija kupovine hrama u Frankfurtu

Obeležavanje jubileja – decenija kupovine hrama u Frankfurtu

Ovog meseca Crkvena opština Frankfurt obeležava 10 godina od kupovine od kupovine hrama u delu grada Galus. To je povod da se ovog decembra održi svečani program, kako bi se obeležio jubilej.

Danas u subotu 3. decembra sa početkom u 17 časova biće predstavljena knjiga protojereja Slobodana Tijanića Kainov krug, u sali preko puta hrama, – Koreanska sala, Sondershausenstr. 51. U programu će učestvovati Branimir Mitrović, Aleksandar Saša Jovanović, protojerej-stavrofor Simon Turkić i autor knjiga Slobodan Tijanić.

U subotu 17. decembra, takođe u 17 časova biće program sa predstavnicima hrama Frankfurta: Majkom Jozefom, Milkicom Romić kao i gostima iz evangelističke uprave i katoličke crkve. Saša Ćelić će u ime crkvene opštine predstaviti period od deset godina. Članovi hora Sv. Vasilije Ostroški izvešće par etno pesama. Arne Knut će predati ugovor o korišćenju dodatnih 125 kvadratnih metara placa. Program će biti u hramu Vaskrsenja Hristovog.

Dan kasnije u nedelju 18. decembra sa početkom u 12 časova sveštenik Neđeljko Đokić će održati predavanje u hramu a tema je „Deca u crkvi”.

U subotu 24. decembra u 19 časova sveštenik Ilija Romić će održati predavanje „Zašto je crkva mesto spasenja”, takođe u hramu Vaskrsenja Hristovog.
A u nedelju, 25. decembra sa početkom u 13 časova je još jedno predavanje, ovoga puta sveštenika Aleksandra Markovića na temu „Srpska crkva u Nemačkoj”. Predavanje će takođe biti u hramu.