Početna Događanja U Frankfurtu promovisana knjiga protojereja Slobodana Tijanića

U Frankfurtu promovisana knjiga protojereja Slobodana Tijanića

Kao što smo najavili, ovog meseca Crkvena opština Frankfurt proslavlja 10 godina od kupovine od kupovine hrama u delu grada Galus. Obeležavanja značajnog jubileja otvoreno je predstavljanjem knjige protojereja Slobodana Tijanića Kainov krug.  

„Pre deset godina kupili smo hram i tada smo obećali da će naš hram biti izvor i stecište Jevanđelske kulture. Još deset godina unazad upoznao sam oca Slobodana koji je sa svojom suprugom Vukicom bio najmlađi sveštenik i najmlađa popadija koji su stigli u našu eparhiju. Ispričao mi je svoju životnu priču, koju je zapisao u ovoj knjizi. Kao dečak krenuo je kroz grobove; đeda, babe, brata, oca i na kraju majke… i onda uzdigao oči svoje, kao na naslovnoj strani knjige, i ugledao sunce pravde, lice gospodnje, vaskrsenje gospodnje, i tako gleda i živi.

Prisutni na promociji
Foto: CO Frankfurt

Iako temperamenta apostola Petra, živahan i hitar, prota Slobodan ima meko srce apostola Jovana, a ova knjiga je danas potrebna, ne samo Srbinu i Srbima, nego svetu. Jer svedoči lepotu Hristovu, što je iznad svakog bontona (možda licemernog) i (možda većinom lažne) kulture. To je Jevanđelje Hristovo koje je put sveobuhvatne Ljubavi, a Bog je Ljubav. Nema mržnje, nema osvete, otac Slobodan se moli za mir i u knjizi i životom. Iako Baljkovica više ne postoji, uništeno selo. Majka je lik u knjizi, ona je presek, centar i izvor, najsličnija Božanskoj ljubavi, koja važi koja jeste ljubav prema svima”, istakao je protojerej-stavrofor Simon Turkić.

U predstavljanju knjige učestvovali su Aleksandar Saša Jovanović, Branimir Mitrović i kao i sam autor knjige protojerej Slobodan Tijanić.

Protojerej Slobodan Tijanić
Foto: CO Frankfurt